چگونه واردات کالا انجام دهیم؟

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟ واردات کالا چیست، چگونه واردات انجام دهیم ، مراحل واردات کالا،. دریافت مجوز واردات، واردات موقت.واردات کالا یکی از مشاغل پردرآمد است که مراحل و نکات ریز و درشت زیادی دارد. اما چگونه…
22روش‌های واردات کالا
time-icon

در سریعترین زمان ممکن خدمتگذاریم

money-back-icon-1

مدعی منصفانه ترین قیمت  هستیم

online-support-icon-1

همیشه پاسخگو و همراه شما هستیم

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید: 02128428174

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟

.

واردات کالا یکی از مشاغل پردرآمد است که مراحل و نکات ریز و درشت زیادی دارد. اما چگونه واردات انجام دهیم؟ برای دریافت مجوز واردات چه باید کرد؟

تجارت همیشه یکی از راه‌های کسب درآمد عالی در جامعه بوده که صادرات و واردات کالا دو شاخه‌ اصلی آن محسوب می‌شوند. اما برای انجام هر کدام از این شاخه‌ها باید فرآیند و مراحل خاصی را طی کرد. تاجران، بازرگانان و شرکت‌های مختلف با توجه به نیاز کشور کالاهای وارداتی را مشخص کرده و بر اساس توان و پتانسیلی که دارند، اقدام به واردات کالا می‌کنند. شاید این شغل در ظاهر کار ساده‌ای باشد. اما در عمل دارای پیچیدگی‌های زیادی است. زیرا بخشی از این شغل در داخل و قسمتی دیگر در خارج از کشور انجام می‌گیرد. به همین دلیل افرادی که در این زمینه فعالیت دارند باید با اموری از قبیل تجارت و بانکداری بین‌المللی، حمل و نقل کالاها، ترخیص کالا و انجام امور گمرکی و مراحل و نکات دیگر آشنایی داشته باشند. به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی مسائلی از قبیل: چگونه واردات انجام دهیم؟ مراحل دریافت مجوز واردات و انواع واردات کدامند؟ می‌پردازیم.

واردات کالا چیست؟

واردات کالا به خرید محصولات مختلف از کشورهای خارجی و ورود آن‌ها به داخل کشور گفته می‌شود که قوانین و مراحل پیچیده‌ای دارند. از انواع واردات می‌توان به روش‌های قطعی یا موقتی، کالای مرجوعی و ترانزیت داخلی و خارجی اشاره کرد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

1.واردات کالا

واردات قطعی کالا

واردات قطعی یکی از روش‌های واردات کالا است که برای کالاهای مصرفی در کشور انجام می‌گیرد. پس از ورود کالا به گمرک، باید برای تنظیم اظهارنامه اقدام شود. سپس با احراز هویت و انجام تشریفات گمرکی کالای وارد شده از گمرک ترخیص می‌شود.

واردات موقت

در این شیوه واردات کالاهای مورد نظر به صورت موقت در گمرک نگهداری می‌شوند. این اقلام باید در یک مدت معینی که گمرک کشور تضمین می‌کند بدون هیچ تغییراتی (به جز استهلاک) خارج شوند. این کار معمولاً برای عرضه‌ کالا در نمایشگاه‌ها، تعمیرات ماشین‌آلات، دستگاه‌ها و … صورت می‌گیرد. کالاهای مرجوعی، ترانزیت‌های خارجی و داخلی نیز در دسته‌ واردات موقت کالا قرار دارند.

چگونه واردات انجام دهیم؟

همان‌طور که می‌دانید برای انجام و وارد شدن به هر حرفه باید نسبت به قوانین آن اطلاعات کافی کسب کرد. بنابراین برای آن که بدانیم چگونه واردات انجام دهیم؟ لازم است ابتدا از قوانین و مقررات مربوط به این حوزه اطلاعات کافی کسب کنیم. برخی از این قواعد پایه و بعضی دیگر شامل آیین‌نامه و بخشنامه‌های اجرایی هستند. از این رو افراد باید برای واردات کالا نسبت به اصول و مقررات پایه و متغیر تسلط کامل داشته باشند تا بتوانند در حیطه‌ کاری خود موفق عمل کنند. برای اطلاع از این قوانین پایه و اجرایی می‌توان از کتاب مقررات صادرات و واردات استفاده کرد. این کتاب حاوی اصول و قواعد اجرایی بسیار زیادی در زمینه‌ صادرات، واردات و تعرفه‌های مربوط به آن‌ها است که هر ساله به روز رسانی می‌شود. نسخه‌ الکترونیکی این کتاب را می‌توان از سایت سازمان توسعه تجارت تهیه کرد. در کل برای پاسخ به سؤال چگونه واردات انجام دهیم؟ باید بگوییم که این کار شامل مراحل مختلفی است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

مراحل واردات کالا

  • قدم اول انتخاب نوع کالای وارداتی و کسب اطلاعات دربار‌ه‌ میزان نیاز کشور و تولیدات داخلی است.
  • بررسی قیمت کالا و زمان تحویل آن.
  • در صورت خرید یک کالا برای اولین بار از یک کارخانه باید ابتدا نمونه‌ آن را بررسی کرد.
  • تعداد و نوع کالا و همچنین نحوه‌ بسته‌بندی آن‌ها باید تعیین شود.
  • دریافت پیش فاکتور از فروشنده که به کارشناس نیاز دارد.
  • کسب اطلاعات کافی در حوزه‌ی خروج یا ورود کالا.
  • بررسی قیمت کالا بعد از ورود به کشور.
  • نحوه‌ پرداخت مبلغ به فروشنده.
  • برآورد هزینه‌ کالاهای وارداتی برای تعیین بودجه‌ مالی.
  • زمان دریافت کالا که بین فروشنده و خریدار به صورت توافقی تعیین می‌شود.
  • نحوه‌ ارسال و بیمه‌ کالا.
  • کسب مجوز واردات کالا و سازمان‌های مربوطه.
  • دریافت مدارک کامل از فروشنده.
  • ثبت پیش فاکتورها به نام کسی که کار ترخیص را انجام می‌دهد.
  • ثبت کالا در وزارت بازرگانی قبل از پرداخت مبلغ به فروشنده، زیرا قوانین اجرایی مدام در حال تغییر است.
  • دریافت کد استاندارد.
  • خروج یا ترخیص از گمرک.
  • پرداخت مالیات.
3.مراحل واردات کالا

دریافت مجوز واردات

دریافت مجوز واردات یکی دیگر از مراحل مهم و اصلی این شغل است که بر اساس قوانین واردات کالا انجام می‌شود. افراد شاغل در این زمینه باید علاوه بر مجوز واردات، مجوز ترخیص کالا نیز داشته باشند. برای دریافت این مجوزها باید بر اساس نوع کالا به سازمان‌های مختلف مراجعه کرد. به عنوان مثال:  برای تجهیزات پزشکی باید به اداره‌ کل تجهیزات پزشکی مراجعه کرد. همه‌ کالاها باید قبل از ورود به کشور مهر تأیید استاندارد دریافت کنند. برخی از آن‌ها در گمرک توسط نماینده‌ استاندارد تأیید می‌شوند. اما بعضی دیگر برای دریافت تأییدیه باید مورد آزمایش قرار گیرند که مشمول هزینه‌هایی متفاوت با توجه به نوع کالا می‌شوند. کالاهای وارداتی باید بروشور به زبان فارسی داشته باشند.

سوالات متداول :

میخواستم یک لیفتراک برقی وارد کنم.آیا امکان واردات و ثبت سفارشش هست و کد تعرفه اش چنده ؟

یفتراک بر حسب نو یا مستعمل بودن تحت تعرفه های 84271011، 84271012، 84271021، 84271022، 84722021 و 84272022 طبقه بندی می شود. واردات این کالا تحت اولویت 25 و از محل صادرات امکان پذیر است. با توجه به تغییر مقررات برای کسب آخرین اطلاعات از امکان ورود این کالاها می توانید با دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت با شماره تلفن 22664071 تماس حاصل فرمایید.طی 9 ماهه سال 1399 در مجموع حدود 6 میلیون دلار انواع لیفتراک نو یا مستعمل از کشورهای چین، ترکیه، بلژیک و یا ژاپن وارد کشور شده است.

آیا واردات چرم مصنوعی پی یو ممنوع است ؟

چرم مصنوعی تحت ردیف تعرفه های 59032000 (پارچه‌های نسجی آغشته، اندوده، پوشانده یا مطبق‌شده با مواد پلاستیکی پلی اورتان) و یا 41151000 (چرم دوباره ساخته شده براساس چرم یا الیاف چرم، به شکل صفحه، ورق یا نوار، حتی به صورت رول) طبقه بندی می شود. واردات این کالا تحت اولویت 26 یعنی واردات از محل صادرات انجام پذیر است. با توجه به تغییر مقررات برای کسب اخرین اطلاعات از امکان ورود این کالاها می توانید با دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت با شماره تلفن 22664071 تماس حاصل فرمایید.

طی 9 ماهه 1399 تحت تعرفه 59032000 حدود 996 تن کالا به ارزش 2.6 میلیون دلار عمدتاً از کشورهای چین و امارات متحده عربی وارد کشور شده است. در همین مدت واردات تحت تعرفه 41151000 فقط 6 کیلوگرم و به ارزش 84 دلار از مبدا ایتالیا در آمار گمرک ثبت شده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰ رای

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

تماس سریع ، همیشه پاسخگو هستیم