در سریعترین زمان ممکن خدمتگذاریم
صفر تا صد صادرات سیب زمینی
مدعی منصفانه ترین قیمت هستیم
همیشه پاسخگو و همراه شما هستیم
در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟
.
سیب زمینی از جمله محصولات پرمصرفی است که در ایران نیز کشت میشود. صادرات این محصول همواره میتواند سودآوری بالایی برای کشاورزان و بازرگانان داشته باشد. در تمام دنیا کشورهای زیادی در زمینه صادرات سیب زمینی فعالیت میکنند. هلند، آمریکا و بلغارستان از بزرگترین کشورهای صادرکننده سیب زمینی در دنیا هستند. ایران ظرفیتهای مناسبی برای کشت و تولید این محصول دارد و با رعایت اصول و قوانین صادرات میتواند به قطب مهمی برای تولید این محصول در دنیا تبدیل شود. در ادامه قصد داریم نکات و قوانین مهمی برای صادرات این محصول معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
در چندین سال گذشته افراد بسیاری در زمینه صادرات این محصول فعالیت کردهاند. یکی از کشورهای مقصد عراق است که سهم مهمی در خرید سیب زمینی ایران دارد. داشتن مرز مشترک با عراق و روابط مناسب بین دو کشور باعث شده بسیاری از افراد به دنبال صادرات سیب زمینی به این کشور باشند.
میزان صادرات سیب زمینی در کشورهای مختلف متفاوت است. سیب زمینی در شکلهای مختلفی قابل صادر کردن است. برخی از کشورها از جمله ایران این محصول را به صورت خام صادر میکنند. برخی دیگر به صورت پخته، سرخ شده و یا منجمد درآورده و به کشورهای دیگر صادر میکنند.
میزان تولید سیب زمینی در ایران
سیب زمینی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی تولید شده در ایران است. این محصول هم در زمینهای زراعی آبی و هم در زمینهای کشاورزی دیم کشت میشود. چیزی حدود 145 هزار هکتار زمین کشاورزی برای کشت سیب زمینی در ایران وجود دارد. همدان، اصفهان، اردبیل، لرستان، کردستان و آذربایجان شرقی از جمله مهمترین استانهای تولید کننده سیب زمینی در ایران هستند. بیشترین حجم تولید سیب زمینی در ایران متعلق به این استانها میباشد.
ایران به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب برای کاشت این محصول، همچنین نیروی انسانی فراوان و دسترسی به بازارهای جهانی از جمله امارات، عراق و … میتواند به یکی از بزرگترین صادرکنندگان سیب زمینی تبدیل شود. بر اساس آمار صادرات سیب زمینی ایران حدود 5 هزار تن سیب زمینی را در سال جاری به خارج از کشور صادر کرده است.
مراحل صادرات سیب زمینی
سیب زمینی نیز مانند تمام اقلام دیگر برای صادرات نیاز به دریافت مجوزهای مختلف خواهد داشت. برای صادرات محصول اگر حجم محصول مورد نظر پایین باشد میتوانید از شرکتهای واسطه یا افراد و بازرگانان فعال در این زمینه کمک بگیرید. به این صورت درصدی از سود حاصل از صادرات را به واسطه پرداخت کرده تا محصول شما را صادر کند. در صورتی که قصد داشته باشید برای صادرات محصول خود از روش مستقیم استفاده کنید، باید ابتدا برای دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایید.
مراحل صادر کردن محصول نیز مشابه سایر اقلام صادراتی صورت میگیرد. این محصول علاوه بر دریافت مجوزهای لازم باید برخی از تأییدیههای بهداشتی را نیز دریافت کند. در صورتی که از روش مستقیم و بدون واسطه برای صادر کردن محصولات استفاده نمایید، وظیفه پیدا کردن بازار هدف نیز به عهده خودتان میباشد. همچنین تمام مراحل ارسال کالا به گمرک و طی کردن روال قانونی آن نیز به عهده خود فرد میباشد.
نکات مهم صادرات سیب زمینی
قبل از اقدام به صادرات این محصول حتما باید موارد مهمی را در نظر گرفته و در صورت وجود شرایط مثبت برای این کار اقدام نمایید. در ادامه به برخی از نکات اشاره شده است:
تعیین میزان تولید محصول
صادرات محصول باعث افزایش میزان فروش میشود. با این کار شما باید بتوانید میزان تولید محصول خود را به طور مرتب افزایش دهید. اگر خود تولید کننده هستید باید ظرفیت تولید خود را در نظر داشته باشید. اگر تولید کننده نیستید باید بتوانید با کشاورزان قرارداد بسته و به میزان مورد نیاز از محصول آنها را خریداری نمایید.
برنامه ریزی صادر کردن محصول
سیب زمینی یک محصول فصلی است اما قابلیت نگهداری و ذخیره در انبارها و سردخانهها را دارد. از این رو میتوانید در تمام طول سال برای صادرات این محصول اقدام نمایید
بررسی بازار هدف
سیب زمینی به شکلهای مختلفی در کشورهای مختلف خریداری شده و مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال کارخانههای تولید کننده چیپسهای سیب زمینی، فست فودها، رستورانها، شرکتهای تولید کننده نشاسته سیب زمینی و بسیاری دیگر از مصرف کنندگان سیب زمینی میتوانند به عنوان بازار هدف شما در نظر گرفته شوند.
دریافت مجوز صادرات سیب زمینی
یکی از مراحل مهم در این زمینه دریافت مجوز صادرات سیب زمینی است. برای این کار باید از طریق مراجعه مربوطه و بر اساس قوانین کشور اقدام نمایید.
در سال 99 و به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از کشورها اقدام به بستن مرزهای خود نمودهاند. این امر بر روی صادرات کالاهای مختلف از جمله سیب زمینی نیز تأثیرگذار بوده است. از جمله این که چندین بار کامیونهای حمل محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی در مرزها متوقف شده و قبل از باز شدن مرز به طور کامل از بین رفتهاند. اگر قصد صادرات سیب زمینی را به خارج از کشور دارید، بهتر است قبل از بارگیری و ارسال محصول به مرز از باز بودن مرزها و امکان ورود به کشورهای مورد نظر اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت نه تنها صادرات باعث سوددهی نخواهد شد بلکه به دلیل توقف محصول در مرز تمام محصولات از بین میروند.
سوالات متداول :
ارزش صادراتی ” نشاسته سیب زمینی ” و ” پودر سیب زمینی ” چقدر است ؟
ارزش های صادراتی طبق ماده 16 قانون امور گمرکی تعیین می شود که عمدتاً براساس قیمت عمده فروشی بازار داخل می باشد. بعضاً هم در سایت گمرک وجود دارد (irica.ir) بخش ارزش صادرات که می توانید ملاحظه نمائید. کد نشاسته سیب زمینی 11081300 و پودر سیب زمینی مشمول ردیف 11051000 می باشد، که می توان براساس کد های مزبور ارزش صادراتی آن را از سایت گمرک پیدا کنید.
شرایط صادرات سیب زمینی نیمه پخت به عراق کد تعرفه، استانداردهای اجباری ؟
چنانچه سیب زمینی پخته شده در آب یا بخار و یخ زده باشد کد HS آن 07101000 است و طبق اعلام گمرک مجوز خاصی برای صدور نیاز ندارد.
جهت صادرات صیفی جات مانند پیاز و سیب زمینی اخذ چه مجوزهایی لازم است؟ آیا فرآیند بازرسی در گمرک بیش از یک روز به طول می انجامد ؟
با توجه به نیازهای بازار ممکن است صدور برخی از کالاها در مقاطع زمانی خاص ممنوع الصدور شود. در حال حاضر صدور صیفی جات آزاد است و نیاز به مجوز ندارد ولی چون مرتباً مصوبات در حال تغییر است باید به هنگام تصمیم قطعی به صادرات قبلاً با ما تماس بگیرید. در مورد تشریفات ترخیص کالاهای صادراتی معطلی زیادی وجود ندارد. اگر مجوزهای لازم وجود داشته باشد بیش از یک روز طول نمی کشد.