بررسی صادرات به عراق

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟ جغرافیای اقتصادی عراق، شناخت در راستای فعالیت اقتصادی ، آمارهای صادرات به کشور عراق ،. کالاهای صادراتی از ایران به عراق، جایگاه ایران در صادرات به عراق، محاسن، معایب صادرات به عراق. اگر کسی…
صادرات به عراق
time-icon

در سریعترین زمان ممکن خدمتگذاریم

money-back-icon-1

مدعی منصفانه ترین قیمت  هستیم

online-support-icon-1

همیشه پاسخگو و همراه شما هستیم

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید: 02128428174

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟

  • جغرافیای اقتصادی عراق،
  • شناخت در راستای فعالیت اقتصادی ،
  • آمارهای صادرات به کشور عراق ،

.

اگر کسی می خواهد که صادرات به عراق داشته باشد در ابتدا باید یک شناخت کلی از جغرافیا اقتصادی عراق به دست آورید همچنین درباره محیط سیاسی و مذهبی این کشور و علاوه بر آن درباره فرهنگ و قوانین این کشور شناخت کافی به دست آورد پس ما در ابتدا به آشنایی با این موارد می پردازیم.

شناخت کلی از جغرافیای اقتصادی عراق

جغرافیای اقتصادی در واقع شاخه ای از علم جغرافیا محسوب می شود که امروزه دستاورد های سیاسی و علمی زیادی به دست آورده است که برخی محققان این علم را شاخه ای از علم اقتصاد می دانند. این علم در واقع در زمینه های مختلف مثل تجارت خارجی، توسعه،تراکم اقتصادی و همچنین به رابطه میان محیط زیست و اقتصاد و جهانی شدن می پردازد.

درباره جغرافیای اقتصادی عراق باید بگوییم که اقتصاد این کشور بر پایه نفت است و بیش از 90 درصد درآمد عراق از فروش و صادرات نفت به دست می آید. همچنین جنگ ها و تحریم های زیاد این کشور باعث عقب افتادگی آن شده است. و همواره با مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی همراه بوده و بحران های مالی زیادی داشته است.

اما صرف نظر از این موارد و آشفتگی های موجود در این کشور، واردات و صادرات به عراق به خاطر شرایط امنیتی بالا و دستیابی به یک ثبات خوب باعث افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی گردید. این کشور علاوه بر نفت منابع طبیعی بسیاری دارد که در چند دهه اخیر رشد اقتصادی خوبی داشته است. به طوری که در سال 1393 طبق گفته صندوق بین المللی پول کشور عراق بیشترین رشد اقتصادی در کشور های خاورمیانه را داشته است.

جایگاه ایران در صادرات به عراق

شناخت فرهنگ، سیاست و مذهب در راستای فعالیت اقتصادی

برای انجام فعالیت های اقتصادی و صادرات به عراق بهتر است که درباره فرهنگ و سیاست و همچنین مذهب آن کشور اطلاعاتی داشته باشیم. پس در ابتدا به فرهنگ و سیاست این کشور می پردازیم.

در مورد فرهنگ این کشور باید بگوییم که فرهنگ سلطه جویی و قدرت طلبی جزئی از فرهنگ اجتماعی ملت و مردم عراق به حساب می آید. همچنین در هر جای کشور عراق مردم فرهنگ های متفاوتی باهم دارند.

اما سیاست این کشور بعد از سقوط صدام از حکومت دیکتاتوری به جمهوری تغییر کرد و نخستین قانون اساسی به تصویب رسید و این حکومت به نوعی مردم سالار است که نمایندگان مجلس با نظر و آرا مردم انتخاب می شوند و رئیس جمهور و نخست وزیر هم با تایید صلاحیت نمایندگان مجلس انتخاب می شوند و در راس قدرت هم نخست وزیر قرار دارد.

اما در مورد مذهب این کشور باید گفت که به دو گروه بزرگ شیعه و سنی تقسیم می شوند که 60 درصد مرد این کشور شیعه هستند و حدود 37 درصد سنی و 3 درصد باقی مانده هم گروه مسیحیان، یهودیان و آشوریان را تشکیل می دهند.

آمارهای فعالیت اقتصادی مخصوصا صادرات به کشور عراق 

آمار های مربوط به فعالیت اقتصادی در عراق نشان می دهد که این کشور از از نظر اقتصادی در بین 189 کشور رتبه 160 را دارد که نشان می دهد که ایجاد کسب و کار در این کشور بسیار مشکل است.

این کشور تولیدات مهم کشاورزی مثل گندم و جو، خرما، پنبه و سبزیجات دارد و در حوزه صنعت و معدن هم محصولاتی مثل نفت و مواد شیمیایی، کود و فلزات و… هم دارد

کالاهای مورد نیاز عراق و کالاهای صادراتی از ایران به عراق

صادرات به عراق در دو گروه اصلی قرار دارد که این کشور بیشتر این دو محصول را نیاز دارد یکی مواد غذایی و دیگری مصالح ساختمانی است. و مواد غذایی که بیشتر به عراق صادر می گردد عبارت است از نوشابه، رب گوجه فرنگی و انواع آب میوه. و در گروه مصالح ساختمانی هم بیشتر محصولاتی مانند کاشی و سرامیک و همچنین سیمان سفید به عراق صادر می شود.

البته به جز ای دو دسته که جز بیشترین محصولاتی است که به عراق صادر می گردد محصولات دیگری همچون چرم ولباس، کولر های خانگی، لوازم برقی، لبنیات، فرش، ادویه و بسیاری از موارد دیگر هم صادر می شود.

اما درباره کالا های صادراتی ایران به عراق باید گفت که بیشتر در حوزه محصولات کشاورزی مثل سیب زمینی، خیار، گوجه فرنگی، پرتقال و هندوانه و به طور کلی سبزیجات در صدر قرار گرفته و در رده اول کالا های صادراتی هستند. اما محصولات دیگری در حوزه لوازم خانگی مثل کولر آبی و لوازم آشپزخانه و… به عراق صادر می گردد.

جایگاه ایران در صادرات به عراق

در سال های اخیر صادرات به عراق در کشور ایران افزایش بسیاری داشته است به گونه ای که ایران به عنوان اصلی ترین صادر کننده مواد و محصولات غیر نفتی به کشور عراق محسوب می شود. به گونه ای که مقدار صادرات ایران و ترکیه با هم برابر است .

در سال های اخیر ایران مقدار زیادی ماهی را به کشور عراق صادر کرده است و به طور کلی در حوزه محصولات غذایی و مصالح ساختمانی صادرات زیادی به این کشور صورت گرفته است. و اگر شرایط اقتصادی مناسبی در کشور ایران ایجاد شود یک بازار خوب برای استان های مرزی با عراق یعنی خوزستان، کرمانشاه و کردستان به وجود می آید.

کالاهای صادراتی از ایران به عراق

محاسن، معایب و مشکلات صادرات به عراق

محاسن صادرات به این کشور این است که با توجه به صنعتی شدن این کشور ایران می تواند کالا های صنعتی خود را به عراق صادر کند و همین امر باعث اشتغال برای جوانان می شود و هم درآمد ارزی را افزایش می دهد. پس در نتیجه سبب قدرت گرفتن ایران در منطقه می شود.

از جمله معایب و مشکلاتی که در صادرات به عراق وجود دارد شرایط خاص این کشور است که ثبات قابل قبولی در این کشور وجود ندارد و همچنین تنوع مذهبی و قومی و شرایط جغرافیایی خاص این کشور همواره باعث ایجاد مشکلاتی می گردد و بهتر از در صادرات به این کشور با احتیاط عمل کرد. به طور مثال از آنجا که نظام فدرالی در این کشور برقرار است ممکن است در یک استان یک قانون تجاری وجود داشته باشد ولی در استان دیگر آن قانون وجود نداشته باشد.

ایراد دیگر صادرات به عراق مشکل امنیتی این کشور است که در برخی از مناطق آن امنیت کافی ندارد.

همچنین قوانینی که به طور ثابت وجود ندارد و ممکن است در مدت کوتاهی تغییر کند و تجار هم معمولا با این قوانین آشنایی کافی نداشته و موجب دردسر و مشکل می گردد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

تماس سریع ، همیشه پاسخگو هستیم