آیا با ترخیص کالا صادراتی آشنا هستید؟

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟ الزامات ترخیص کالای صادراتی ، گمرک ایران و مراحل صادرات ، رزرو وسیله حمل،. گمرک و فرآیند ترخیص کالا،ترخیص کالا صادراتی یکی از مهم­ترین نبض­های اقتصادی کشور در زمینه صادرات کشور عزیزمان ایران…
ترخیص کالای صادراتی
time-icon

در سریعترین زمان ممکن خدمتگذاریم

money-back-icon-1

مدعی منصفانه ترین قیمت  هستیم

online-support-icon-1

همیشه پاسخگو و همراه شما هستیم

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید: 02128428174

در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟

.

ترخیص کالا صادراتی یکی از مهم­ترین نبض­های اقتصادی کشور در زمینه صادرات کشور عزیزمان ایران است. صادرات به خارج کردن محصولی از کشورمان به دیگر کشورها گفته می­شود. لازم به ذکر است که صادرات به دو دسته­ صادرات موقت و صادرات قطعی تقسیم می­شود. اگر شما محصولی را برای نمایشگاه یا برای تعمیر و یا به هر دلیل دیگر از کشور خارج کنید باید ابتدا از گمرک کشور اجازه ترخیص آنها را بگیرید که به آن صادرات موقت می­گویند. ولی اگر شما محصولی را از کشور خارج کنید و قصد فروش آن را در کشوری دیگر داشته باشید صادرات قطعی گفته می­شود در این نوع صادرات شما ملزم به پرداخت هزینه بازرگانی و حقوق گمرکی نیست و فقط کافیست هزینه­هایی نظیر باربری، انبارداری و غیره را پرداخت کنید. البته هر محصولی که از گمرک خارج می­شود صادرات محسوب نمی­شود. اگر کالا از مرزهای سیاسی کشورمان خارج نشود و در مناطق آزاد به فروش برسد شامل صادرات نمی­شود.

الزامات ترخیص کالا صادراتی

از اولین الزامات صادرات داشتن کارت بازرگانی است، همچنین شما باید مجوز ترخیص صادرات را دریافت کنید. معمولا کالاهای صادراتی به سه دسته تقسیم می­شوند: کالاهای صادراتی، کالاهای مشروط صادراتی و کالاهای ممنوع صادراتی. که در نوع اول شما نیازی ندارید که مجوزی برای ترخیص این کالاها داشته باشید. برای کالاهای مشروط صادراتی شما نیاز دارید که مجوزهایی را برای اجازه خروج داشته باشید و در نوع سوم به دلیل ممنوع بودن صادرات این نوع کالاها شما اجازه صادرات را ندارید.

اگر خریدار مجوز قرنطینه نباتی و دامی را در صادرات داشته باشد که شامل گواهی بهداشت نباتی است صادر می­گردد، این مجوز توسط کارشناسان قرنطینه نباتی برای صادرات کالای مورد نظر صادر می‌شود. همچنین گواهی­ سازمان دامپزشکی و بهداشت دامی برای تمام محصولات صادراتی دامی توسط دامپزشکان زیر نظر وزارت کشاورزی صادر می‌گردد. همچنین برای صادرات کالاهایی که نیاز به استاندارد اجباری دارند باید این گواهی را از سازمان استاندارد و موسسه تحقیقات صنعتی گمرک ایران دریافت کنند.

فرآیند گمرکی صادرات

اگر کالای شما شامل قراضه­های فلزی باشد باید مجوز را از سازمان انرژی اتمی دریافت کنید. دقت داشته باشید که اگر کالای شما به صورت بسته بندی و بیشتر از یکی باشد و در هر بسته محتویات با یکدیگر متفاوت باشند، شما کافیست که فقط صورت عدل­بندی کالا را داشته باشید.

اگر خریدار کالا درخواست داشته باشد که کالای ارسالی بازرسی شود، این بازرسی توسط یکی از شرکت‌های بین المللی SGS، BV انجام می­شود تا تایید شود محصول ارسالی با محصول سفارشی یکی است.

یکی دیگر از ملزومات برای صادرات بارنامه می­باشد که حکم سند انتقال را بازی می‌کند. انتقال به انواع راه­های دریایی، هوایی و زمینی تقسیم می­شود. اگر شما بخواهید محصول خود را به صورت زمینی ارسال کنید لازم است که کارنه تیر را داشته باشید، درواقع کارنه­تیر سندی است که طبق کنوانسیون TIR برای عبور کالا با کامیون بدون اینکه حقوق گمرکی و عوارض دریافت شود و بدون بازرسی به کامیون مجوز می­دهد.

یکی دیگر از اسناد مهم در صادرات، داشتن سیاهه خرید است که در این سیاهه تعداد، مقدار، نوع، قیمت کالاها و مشخصات مربوط به قراداد بین خریدار و فروشنده همراه با تعرفه کالاها نوشته شده است.

گمرک ایران و مراحل صادرات

اگر کالای صادراتی تا به حال صادر نشده باشد توسط کمسیون نرخ گذاری قیمت گذاری می­شوند.

  • بسته­ بندی کالا
  • صدور پروفرما
  • دریافت گواهی بازرسی برای کالای شما
  • بوکینگ وسیله برای حمل مثل کامیون، کشتی، کانتینر
  • گواهی مبدا و صدور فاکتور
  • بستن قرارداد بیمه و حمل
  • بارگیری و حمل کالا
  • اظهار کالا در گمرک و توزین
  • ارزیابی و پلمپ وسیله
  • ارسال حمل کالا به گمرکات مرزی
  • دریافت گواهی صدور

پروفرما

در پروفرما اطلاعاتی همچون مشخصات فنی کالا شامل مقدار و ارزش کالا، نام فروشنده و نشانی، تلفن و تلفکس، تاریخ و شماره صدور پروفرما و شرایط حمل و نقل در آن ثبت شده است.

 رزرو وسیله حمل

شما باید زمانی وسیله حمل را رزرو کنید که از آماده شدن کالا برای بارگیری مطمئن باشید، زیرا کنسل کردن وسیله برای شما خسارت آور خواهد بود.

ترخیص کالای صادراتی

گمرک و فرآیند ترخیص کالا

این مراحل برای شما به عنوان یک تاجر یا ترخیص کار کالای صادراتی بسیار پر اهمیت خواهد بود. در ابتدا شما باید محصولی را که می­خواهید صادر کنید وارد انبار گمرک کنید. سپس باید مجوز ورود را دریافت کنید و بعد کالای شما باید وزن شود و برگه باسکول را دریافت کنید.

در مرحله بعد اظهار نامه گمرکی تنظیم می‌شود و کارشناسان مدارک و اظهارنامه را بررسی می‌کنند. همینطور این کارشناسان مدارک مربوط به وسیله حمل و پلمپ الصاقی را نیز بررسی می­کنند. پس از آن کالا آماده خروج از گمرک است.

در این زمان کالای شما برای خروج از گمرک و بعد خروج از مرز آماده می­شود. قبل از خروج شما باید هزینه‌های گمرکی را پرداخت کنید که هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک یکی از هرینه‌های صادرات شما محسوب می­شود.

در گمرک برخی از فعالیت‌ها توسط خود صادر کننده و یا برخی توسط ترخیص کار گمرکی کالای صادراتی انجام می‌گیرد. البته توجه داشته باشید که این مراحل ممکن است برای محصولات مختلف متفاوت باشد و تمام این مراحل برای همه­ کالاها صورت نگیرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

Call Now Buttonتماس سریع ، همیشه پاسخگو هستیم