در سریعترین زمان ممکن خدمتگذاریم
راهنمای صادرات به قطر در سال 1400
مدعی منصفانه ترین قیمت هستیم
همیشه پاسخگو و همراه شما هستیم
در مورد چه چیزهایی صحبت می کنیم؟
.
بوشهر رتبهی اول در صادرات به قطر را به خود اختصاص داده است. از ۲۲۰ میلیون دلار کالای صادراتی به این کشور ۷۰ درصد آن از طریق بندرهای بوشهر ارسال میشوند.
استان بوشهر سهم بسیار بزرگی در صادرات به قطر دارد. به گونهای که از ۲۲۰ میلیون دلار کالاهای صادراتی، ۱۵۷ میلیون دلار آن مربوط به استان بوشهر بوده است. از طرفی بخش عمده صادرات به قطر از بندر دیر استان بوشهر انجام میگیرد. البته این حجم از صادرات را مدیون سرمایهگذاران بخش خصوصی هستیم، زیرا با تجهیز کردن این بندر سهم بزرگی از صادرات را چه ازنظر وزنی و چه به لحاظ ارزشی به خود اختصاص داده است. صادرات به قطر از بندر دیر شامل کالاهای غیرنفتی است. ازاینرو تولیدکنندگان و خدمات دهندگان برای صادر کردن کالاهای خود به قطر ابتدا باید با شرایط، خصوصیات و نیازهای این کشور آشنا شوند. به همین دلیل ما در این مقاله مطالبی مفید را دربارهی کشور قطر، صادرات به قطر از بوشهر و بندر دیر و کالاهای صادراتی ایران به قطر برای شما عزیزان ارائه میدهیم.
آشنایی با کشور قطر
قطر کشوری عربزبان با جمعیتی حدود ۵/۲ میلیون نفر است که حدود ۷۰ درصد آنها را مردان تشکیل میدهند. اما از بین این تعداد فقط ۴۰۰ هزار نفر تبعه اصلی کشور هستند. مابقی جمعیت مهاجرینی از کشورهای مختلف هستند. انگلیسی، اردو، فیلیپینی و فارسی از زبانهای رایج در این کشور به شمار میروند. دین اصلی قطریها اسلام اهل تسنن و اقلیتهای مذهبی رایج تشیع و مسیحیت است. با این حال اقوام پاکستانی و هندویی نیز در این کشور سکونت دارند. قطر از ثروتمندترین کشورهای جهان است.
نفت، گاز و در سالهای اخیر گردشگری از پایههای اصلی اقتصاد قطر به شمار میروند. سرمایهگذاری شرکتها و سرمایهگذاران خارجی در این کشور باعث شده تا پیشرفت بسیار زیادی در زمینه تجارت بینالملل داشته باشد. از طرفی به علت نبود متخصص در اغلب حوزهها توانایی تولید محصولات صنعتی را ندارد. ازاینرو کشاورزی و صنعت دو حوزه مناسب برای صادرات محصول و کالا به قطر محسوب میشوند. این کشور از طریق مرز زمینی فقط با عربستان همسایه است. اما به دلیل اختلافاتی که با این کشور دارد از سمت آنها تحریم است. به همین دلیل خطوط هواپیمایی قطر از مسیرهای هوایی ایران عبور میکند. ازاینرو دولت قطر همواره برای ایجاد روابط تجاری بهتر با ایران تلاش میکند. مرز دریایی ایران با قطر نیز یکی دیگر از مزیتهای صادرات به قطر است که این کار را برای تاجران و بازرگانان ایرانی راحتتر کرده است. اتحادیهی اروپا، آمریکا و چین از مهمترین صادرکنندگان به قطر هستند که اکثر نیازهای کشور را تأمین میکنند.
کالاهای صادراتی ایران به قطر
فرش، کلینکر، انواع سیمان پورتلند، لوله و پروفیل از جنس چدن و فولاد، سنگ های قیمتی و ساختمانی، روغن صنعتی، سدولفات بداری، کلوخه، سنگآهن، مصنوعات آلومینیومی، اشیا سرامیکی، گچ بنایی، گوشت، مرغ، دام زنده، بیسکویت، انواع کنسرو، لوازمخانگی، محصولات کشاورزی نظیر: خرما، گوجهفرنگی، پسته، هندوانه، کلم، کاهو، خیار، خیار ترش، کدو، یونجه، کاه، خوراک دام و… ازجمله کالاهای صادراتی ایران به قطر هستند که اغلب از طریق بندر دیر بوشهر صادر میشوند. اما در بین محصولات ذکرشده گوشت و دام زنده، برنج، پیاز، موسیر، سیر، ترهفرنگی، وسایل نقلیه موتوری، ابزارهای انتقال رادیویی و تلفنی، قطعات هواپیما، بالن و هلیکوپتر و رسانههای عایق برق شانس بیشتری جهت صادرات به قطر دارند.
صادرات به قطر از بوشهر و بندر دیر
صادرات به قطر از بندر دیر واقع در بوشهر یکی از بزرگترین نقاط صادرکننده کالاهای ایرانی محسوب میشود. این بندر توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی جهت صادرات تجهیز شده است. به گونهای که امروزه هزاران تن کالاهای غیرنفتی جهت صادرات به قطر از بوشهر و بندر دیر انجام میگیرد. این بندر در فاصلهی نزدیکی با کشور قطر قرار دارد. ازاینرو دولت در تلاش است تا با کمک سرمایهگذاران خصوصی زیرساختهای آن را توسعه دهد.
در استان بوشهر بهویژه بندر دیر ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه معدن وجود دارد. برای شکوفایی این ظرفیتها لازم است تا دستگاههای مختلف به تعامل باهم بپردازند. از طرفی استان بوشهر ویژگیهای فرهنگی مشترکی با کشور قطر دارد که میتوان از آنها جهت توسعه صادرات بهویژه کالاهای تولیدی خود استان بهرهمند شد. بنابراین دولت باید قبل از آنکه بازار قطر اشباع شود، صادرات به قطر از بوشهر را توسعه دهد.
این استان همچنین بهعنوان استان معین قطر شناختهشده و رتبهی اول را در صادرات کسب کرده است. اما باهمه این اوصاف بوشهر همچنان راه طولانی دررسیدن به موفقیت ۱٠٠ درصدی در زمینه صادرات دارد. مثلاً در حال حاضر کالاهای صادراتی ایران به قطر از بندر دیر جهت ارسال ابتدا به بندرعباس و سپس به سمت کشور مقصد هدایت میشوند. در حالی که با ایجاد یک خط کشتیرانی از بندر دیر به قطر تمامی کالاها میتوانند مستقیماً به کشور مقصد صادر شوند. اجرای این طرح نیازمند حمایت سرمایهگذاران خصوصی در بخش کشتیرانی است که میتواند یک جهش بزرگ دیگر را برای ارسال کالاهای صادراتی ایران به قطر از بوشهر ایجاد کند.